Укроборонпром представив на виставці в Еміратах безпілотний БТР “Фантом”. ВІДЕО

 

Український державний концерн “Укроборонпром” представив свою розробку – безпілотний багатоцільовий тактичний транспортний засіб “Фантом” із гарматою – на престижній виставці IDEX-2017 в Об’єднаних Арабських Еміратах.
Про це йдеться в повідомленні ДК в понеділок, 20 лютого.

“Розробники інтегрували в “Фантом” протитанковий ракетний комплекс “Бар’єр”. З таким озброєнням малопомітний і мобільний “Фантом” здатний вражати важко і легкоброньовані цілі на відстані від 100 до 5 тисяч метрів”, – інформують ув концерні.

Зазначається, що “Фантом” укомплектований стабілізованою поворотною платформою для різних видів озброєнь.

“Вогневі випробування “Фантома”, які проводилися з встановленим кулеметом калібру 12,7 мм, підтвердили високу ефективність нової розробки”, – сказано в повідомленні.

“Залежно від комплектації “Фантом” може здійснювати вогневу підтримку сухопутних підрозділів, проводити розвідку і стояти на чергуванні на блокпостах або кордоні, доставляти амуніцію і боєприпаси, евакуювати поранених, а також бути джерелом харчування, брати участь в операціях з розмінування”, – повідомляє “Укроборонпром”.

Крім цього, передбачено використання “Фантому” у комплексі з безпілотними літальними комплексами, що також представлені “Спецтехноекспортом” на IDEX-2017.

Гібридний двигун з повним приводом, незалежною підвіскою та гідравлічною гальмівною системою забезпечують “Фантому” високі ходові характеристики, у тому числі на піску.
Зв’язок між центром керування та “Фантомом” забезпечується засобами захищеного радіоканалу радіусом дії до 10 км або ж через оптоволоконний кабель довжиною до 5 км.

За словами Павла Барбула, директора  “Спецтехноекспорту”, оновлена версія наземного безпілотника є демонстрацією лише однієї з багатьох варіацій комплектації “Фантому”.
“Завданням даного проекту є створення техніки, яка може ефективно виконувати різні бойові завдання, мінімізуючи при цьому ризики для життя військових”, – сказав Барбул.

Перша модифікація “Фантому” була представлена під час виставки озброєнь “Зброя та безпека-2016” у Києві.

Міжнародна виставка озброєнь і військової техніки IDEX-2017, що проходить в Абу-Дабі (ОАЕ) з 19 по 23 лютого, є однією з провідних світових виставок та конференцій, яка об’єднує виробників і постачальників оборонної продукції з 50 країн світу.

Читайте також:
20 вартих уваги бойових машин із виставки “Зброя і безпека”. ФОТО

Під Києвом випробували нову БМП з цифровою системою керування вогнем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна