США оцінили визнання “паспортів” ОРДЛО Москвою та застосування “градів”

 

Сполучені Штати вважають, що визнання Кремлем документів ОРДЛО суперечить Мінським домовленостям.
Про це йдеться в повідомленні посольства США в Україні 19 лютого, поширеному в “Твіттері”.

“Визнання Росією документів сепаратистських “республік” тривожне і суперечить погодженим цілям Мінських угод”, – ідеться в повідомленні.

Дипломатичне представництво США також висловило занепокоєння з приводу активізації бойових дій на Донбасі та відновлення використання ракетних систем залпового вогню “Град” на лінії зіткнення. Посольство закликало до відводу важкого озброєння для сприяння стійкому припиненню вогню.

Як повідомляла “Новинарня“, 18 лютого сайт Кремля оприлюднив указ президента РФ про визнання на території Російської Федерації документів, які видані громадянам України та особам без громадянства, що постійно проживають на територіях “окремих районів Луганської та Донецької областей”.

Читайте також:
Київ про визнання Москвою паспортів “ДНР/ЛНР”:
Путін вийшов із Мінського процесу, далі – націоналізація майна

Як повідомив прес-центр штабу АТО, в суботу бойовики обстріляли українські позиції поблизу Водяного із застосуванням РСЗВ БМ-21 “Град”, загалом за добу зафіксовано 105 ворожих обстрілів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.