Європарламент ухвалив резолюцію на користь централізації ЄС та спільної армії

 

Європейський парламент схвалив резолюцію, запропоновану екс-прем’єром Бельгії Гі Верхофстадтом, що стосується посилення централізації Європейського Союзу, створення поста міністра фінансів ЄС і спільної європейської армії.
Про це повідомляє Російська служба BBC.

За резолюцію проголосували 283 євродепутати при 269 голосах проти і 83 тих, що утрималися.

Схвалення Європарламенту може означати початок реформи основоположного договору ЄС, зазначає видання.

Бельгійський політик вважає, що всередині Євросоюзу необхідно віддавати пріоритет рішенню більшості країн, не чекаючи схвалення всіх членів ЄС з того чи іншого питання.

Як зазначають кореспонденти, по суті Верхофстадт пропонує обмежити право країн-членів Європейського Союзу відмовлятися від виконання колективних рішень.

Віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс, однак, заявив, що зміна основоположних договорів ЄС зараз не є пріоритетом.

Гі Верхофстадт очолює ліберальний блок у Європарламенті і вважається лідером європейських федералістів, які виступають за розширення та зміцнення ЄС на противагу націоналістам-протекціоністам. Також він є відповідальним за переговори про Brexit.

Читайте також:
ЄС не створюватиме єдину армію, але має більше витрачати на оборону, – Могеріні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.