Із 13 лютого “Дождь” вилучається з українських кабельних мереж

 

З 13 лютого набуває чинності рішення Національної ради з питань телебачення й радіомовлення про обмеження ретрансляції російського телеканалу “Дождь” на території України.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив у соцмережі член Нацради Сергій Костинський.

“Тобто, з понеділка знаходження цього телеканалу в пакетах українських провайдерів програмної послуги (в кабельних мережах) є нелегальною”, – зазначив він.

“Якщо стикаєтесь з подібними випадками – інформуйте”, – додав член Нацради.

“Громадяни України, які і надалі бажають отримувати доступ до контенту “Дождя”, можуть це робити завдяки супутниковому мовленню та інтернету”, – написав також Костинський.

Костинський нагадав, що 12 січня Національна рада з ТБ вилучила російський телеканал “Дождь” із переліку програм, що, відповідно до чинного вітчизняного законодавства та Європейської конвенції про транскордонне телебачення, дозволені для ретрансляції у кабельних мережах України.

Тоді регулятор дав провайдерам місяць на пошуки заміни телеканалу “Дождь” у їхніх мережах.

Як інформувала “Новинарня“, “Дождь” вилучено з кабельних мереж через трансляцію в його ефірі забороненої українським законодавством реклами (закон забороняє розміщення реклами в ефірі російських телеканалів, що ретранслюються в Україні), а також через трансляцію інформації, що посягає на територіальну цілісність України (“Дождь”, хоч і вважається в Росії “ліберальним”, подає Крим як територію Російської Федерації).

Читайте також:
Геращенко відповіла закордонним критикам щодо каналу “Дождь”

Після рішення Нацради “Дождь” відзначився кількома сюжетами, в яких підтримується пропагандистська позиція терористів “ДНР”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна