Сквер у Варшаві перейменували на честь Василя Стуса

 

Рада міста Варшави проголосувала за надання імені Василя Стуса скверу в середмісті столиці Польщі.
Про це повідомляє видання Prostir з посиланням на інформацію Ради міста.

Голосування відбулося в четвер, 9 лютого.

Своє рішення Рада Варшави обґрунтовує тим, що Василь Стус був “українським поетом і опозиційним діячем”, а також “полонофілом та речником польсько-українського поєднання”.

Відтак ухвалу тепер має виконати мер Варшави Ганна Гронкевич-Вальц. Рішення набуде чинності через 14 днів після його публікації в офіційному урядовому виданні Мазовецького воєводства.

Як відомо, Ганна Гронкевич-Вальц є представницею опозиційної партії “Громадянська платформа”. Ця політична сила має більшість у Раді Варшави.

Василь Стус

Перейменування скверу обійдеться Варшаві у 8650 злотих (2 тисячі євро), з чого більшість коштів — вартість виготовлення та установки таблиць із назвою скверу.

Сквер, названий іменем відомого українського поета, розташований у Середмісті Варшави на перехресті алеї Незалежності та вулиці Стефана Баторія, біля Поля Мокотовського.

Поблизу майбутнього скверу Василя Стуса – прокуратура крайова, національна бібліотека Польщі та найбільший економічний університет країни, Головна торговельна школа (SGH).

Досі сквер називався Zespół przyrodniczo-krajobrazowy Park SGGW – “Природно-ландшафтний ансамбль. Парк Головної школи сільського господарства”.

Читайте також:
Донецькому університету присвоїли ім’я Василя Стуса

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна