Путін і Меркель домовились активніше врегульовувати кризу в Україні. ОНОВЛЕНО

Президент Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові 7 лютого домовилися активніше співпрацювати задля “сприяння мирному врегулюванню кризи в Україні”.
Про такі результати переговорів повідомляє у вівторок прес-служба Кремля.

“Домовлено нарощувати дипломатичні зусилля з метою сприяння мирному врегулюванню української кризи. Зокрема, мається на увазі передбачити найближчим часом контакти міністрів закордонних справ і помічників лідерів у “нормандському форматі”, а потім продовжити обговорення ситуації на найвищому рівні”, – інформує прес-служба президента РФ.

ОНОВЛЕНО. Меркель закликала Путіна використати свій вплив на сепаратистів на Сході України з метою припинення насильства на Донбасі – про цю частину розмови не поінформував Кремль, але повідомив прес-секретар уряду Німеччини в Берліні Штеффен Зайберт.

За словами Зайберта, обидва лідери висловили надію, що бойові дії у Східній Україні найближчим часом завершаться.

“З цією метою канцлерка ФРН звернулась до російського президента з тим, щоб він використав свій вплив на сепаратистів”, – повідомив наводить слова речника агенція Reuters.

У прес-релізі Кремля зазначається, що Путін “привернув увагу Меркель до даних Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, а також до заяв офіційних представників Києва, що свідчить про спроби українських силовиків військовим шляхом змінити ситуацію на лінії зіткнення на свою користь”.

“Є очевидним прагнення київської влади зірвати реалізацію мінських домовленостей, а також використовувати “нормандський формат” для прикриття своїх деструктивних кроків”, – вважають у Кремлі.

“Президент Росії і канцлер ФРН висловилися на користь негайного відновлення режиму припинення вогню і підтримали в цьому контексті зусилля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ”, – резюмує прес-служба глави РФ.

За чиєю ініціативою відбулася телефонна розмова, прес-служба Кремля не вказує.

У прес-службі Меркель нинішню розмову з Путіним ще не коментували.

Нагадаємо, 28 січня відбулися телефонні розмови президента США Дональда Трампа з канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентом Росії Володимиром Путіним.

Читайте також:
Посол Німеччини: вибори в ОРДЛО можливі з російськими військами,
як в НДР 1990 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна