Поліція розслідує п’ять версій вбивства Шеремета

 

Національна поліція відпрацьовує п’ять версій щодо мотивів вбивства журналіста “Української правди” Павла Шеремета. Про це йдеться у відповіді правоохоронців на запит “УП”.

“За інформацією, наданою Головним слідчим управлінням Національної поліції України, повідомляємо, що ГСУ Національної поліції України здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні № 12016100000001206 від 20.07.2016 за фактом умисного вбивства Шеремета П. Г.”, – заявили в поліції.

За визнанням відомства, на сьогодні в зазначеному кримінальному провадженні відпрацьовується такі версії щодо можливих мотивів скоєння вбивства:

  • вчинення злочину через професійну діяльність на територіях РФ та Білорусі;
  • помилка в об’єкті злочину, а саме – готувалося вбивство власника видання “Української правди” Олени Притули;
  • професійна діяльність, через його критичні публікації у виданні “Українська правда” та виступи на радіо “Вєсті”;
  • дестабілізація ситуації в державі, направлена на формування помилкового негативного сприйняття суспільно-політичної ситуації в Україні;
  • конфліктні ситуації в особистому житті Павла Шеремета щодо його сімейного, комерційного та фінансового становища.

За даними правоохоронців, до розслідування залучені співробітники Нацполіції та Служби безпеки України.

Поліцейські окремо зазначили, що не надавали депутату Верховної Ради Антону Геращенку матеріали цього кримінального провадження.

“Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. На даному етапі розголошення інших відомостей негативно вплине на результати його проведення”, – інформує НПУ.

“Українська правда” при цьому підкреслює, що надана інформація відповідає лише на одне з 14 питань, що містяться у запиті видання.

При цьому 8 лютого відбудеться прес-конференція стосовно перебігу розслідування вбивства Шеремета, в якій візьмуть участь очільник МВС Арсен Аваков та керівництво Національної поліції України.

Як повідомляла “Новинарня“, 23 січня на прес-конференції в МВС нардеп Геращенко (член колегії міністерства) заявив, що знає подробиці слідства у справі Шеремета. За його інформацією, слідчі вважають, що вбивство журналіста було реалізовано з диверсійно-терористичного центру на території Російської Федерації.
“На сьогодні, судячи з почерку й підготовки терористичного акту щодо моєї ліквідації, слідчі вважають, що на 99,9% терористичний акт – убивство відомого журналіста Павла Шеремета в липні 2016 року – було спрямовано, націлено й реалізовано з цього ж диверсійно-терористичного центру на території Російської Федерації”, – заявив тоді депутат, порівнюючи вбивство Шеремета із ліквідованим СБУ замахом на себе.

Одного з керівників “Української правди” Павла Шеремета убили в центрі Києва 20 липня 2016 року, підклавши вибухівку під автомобіль власниці “УП” Олени Притули.
Поліція назвала це терактом, однак ні організаторів, ні виконавців убивства досі не встановили й не затримали – попри викладене в інтернет відео про людей, які закладають вибухівку.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна