СБУ оприлюднила аудіозаписи розмов бойовиків “ЛНР” у справі про збитий літак ЗСУ 2014 року

 

У Дніпрі слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування кримінального провадження стосовно ватажка терористичної організації “ЛНР” Ігоря Плотницького та ще двох командирів бойовиків у справі збитого ними влітку 2014 року літака Іл-76 Збройних сил України. СБУ оприлюднила аудіозаписи, що свідчать про вину бойовиків “ЛНР” у збитті літака.

“Слідчими СБУ отримано беззаперечні докази того, що голова терористичної організації «ЛНР» Ігоря Плотницький, який на час скоєння злочину був командиром незаконного збройного формування «батальйон «Зоря», разом з Андрієм Патрушевим (на той час його заступником) та командиром незаконного збройного формування «Витязь» Олександром Гурєєвим були безпосередніми організаторами терористичного акту.
З метою блокування сил АТО вони влаштували засідки та керували групами бойовиків, озброєних ПЗРК (переносними зенітно-ракетними комлесами), що перекривали авіаційне сполучення аеропорту Луганська”, – ідеться в повідомленні.

СБУ на своєму сайті оприлюднила аудіозаписи переговорів бойовиків. Так, на одному з фрагментів Патрушев говорить Плотницькому: “Товаришу майор, зайшли два борти, один збили. Другий сів”.
На іншому аудіо Гурєєв заявляє: “Ми там довбанули Іл-76, його потрібно завантажити й здати на металобрухт”.

Нагадаємо, 14 червня 2014 року на території Луганської області із переносного зенітно-ракетного комплексу був збитий літак Іл-76МД. Він загорівся і впав. На його борту перебували 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади і 9 членів екіпажу. Усі загинули.

У цій справі дії Плотницького, Гурєєва й Патрушева кваліфіковано як терористичний акт за ч. 3 ст. 258 КК України.
Як повідомляла “Новинарня“, в липні 2016 року вказаним особам було заочно повідомлено про підозру у вчиненні даного злочину. Оскільки вони перебувають за межами підконтрольній Україні території, відносно них проведено спеціальне досудове розслідування.
Обвинувальний акт стосовно терористів затверджено прокуратурою Дніпропетровської області та направлено до суду, передає “Новинарня” з посиланням на прес-центр СБУ.

Паралельно в Павлограді Дніпропетровської області за службове недбальство в цій самій справі судять генерал-майора ЗС України Назарова.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна