На українському державному каналі з’явилися новини кримськотатарською

 

Державний телеканал UATV, який забезпечує іномовлення за кордоном, почав мовити  на закордон та окупований Росією Крим зокрема кримськотатарською мовою.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив член Національної ради з питань телебачення й радіомовлення Сергій Костинський.

“Нещодавно на телеканалі UATV (…) з’явилися українські новини кримськотатарською мовою – для кримськотатарської діаспори.
Вперше держава (в особі Міністерства інформаційної політики) пріоритезувала кримськотатарську як мову державного іномовлення.
Це мовлення не тільки для закордоння, але й для Криму, де сигнал телеканалу можна приймати через супутник“, – написав Костинський у “Фейсбуці”.

Серед причетних до цієї “значної події” член Нацради особливо виділив землячку Халісе Зінедін, яка ще навчається в Київському національному університеті.
“Це приклад нового кримського та кримськотатарського покоління, завдяки якому кримська журналістика буде збережена, зростатиме та набуватиме загальноукраїнського значення”, – зазначив Костинський.

Читайте також:
Українське телемовлення на Крим стартує до кінця зими

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна