У Мінську наблизили можливість обміну “всіх на всіх”, – “омбудсман ДНР”

 

Учасники гуманітарної підгрупи ТКГ на засіданні в Мінську 1 лютого просунулися в питанні щодо погодження списку утримуваних осіб. Про це сказала в четвер за підсумками зустрічі так звана “уповноважена з прав людини ДНР” Дар’я Морозова.
Заяву Морозової поширив інтернет-ресурс бойовиків Донецька – ДАН.

“Завдяки конструктивному діалогу представників гуманітарної підгрупи було отримано значний результат за погодженням списку утримуваних осіб. Спільна координація списку дозволяє говорити про можливість проведення обміну всіх встановлених і підтверджених обома сторонами осіб”, – зазначила Морозова.

За її словами, засідання 1 лютого стало “дійсно результативним” і ще на один крок наблизило обмін полоненими.

“Сподіваюся, що довгоочікуваний обмін відбудеться найближчим часом”, – підкреслила так звана “омбудсман” сепаратистів ОРДО.

Варто зазначити, що Дарка Оліфер – прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми – за підсумками того ж засідання написала в “Фейсбуці”: “У гуманітарній підгрупі вдалося зблизити позиції щодо звільнення незаконно утримуваних осіб”.

Як передавала “Новинарня“, тиждень тому радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт повідомив, що на даний момент у полоні бойовиків на Донбасі перебувають 110 українських заручників.

Читайте також:
Геращенко: Для Москви українські заручники – козир у торгах за зняття санкцій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна