На фронті – найбільше обстрілів з початку року. Четверо бійців загинуло, 17 поранено

 

За минулу добу, 2 лютого, в зоні бойових дій на Сході загалом зафіксовано 114 обстрілів з боку проросійських бойовиків. “Четверо наших хлопців загинуло, 17 – поранено”, – ідеться в раноковому зведенні прес-центру штабу АТО.

Як повідомив речник штабу АТО Леонід Матюхін в ефірі телеканалу “112 Україна“, двоє військових загинуло й один отримав поранення вночі вже з початку нової доби.

На Донецькому напрямку російсько-окупаційні війська вели вогонь по позиціях Збройних сил України із ракетних систем залпового вогню БМ-21 “Град” в районі Авдіївки Пісків, Кам’янки та Опитного. “Тут же протягом всього дня практично безперервно вогонь вели танки, міномети різних калібрів, гранатомети та стрілецька зброя. По Гранітному та Луганському – 122-міліметрова артилерія. По Луганському, Новгородському, Троїцькому, Мар’їнці, Верхньоторецькому, Водяному та Пісках – міномети різних калібрів”, – сказано в повідомленні.

На Маріупольському напрямку по позиціях сил АТО в районі Широкиного, Новогригорівки та Старогнатівки вогонь вели РСЗВ БМ-21 “Град”. Із артилерійських озброєнь калібру 122 мм, мінометів 120 та 82 мм противник вів вогонь по Водяному, Красногорівці, Богданівці, Гранітному, Широкиному, Опитному, Мар’їнці, Чермалику.
По Березовому, Павлополю, Гнутовому та Водяному бойовики вели вогонь з гранатометів, зенітних установок, стрілецької зброї. Чермалик обстріляли з ПТРК (протитанковий ракетний комплексу) , а по позиціях ЗСУ біля Мар’їнки та Павлополя вогонь вели снайпери.

На Луганському напрямку – зі 152-міліметрової артилерії російсько-окупаційні війська обстріляли Новозванівку, з мінометів – Кримське та Сизе, з гранатометів та стрілецької зброї – Новозванівку та Новоолександрівку.

Загалом це найбільша кількість обстрілів з початку 2017 року. Як відомо, цього дня в Раді Безпеки ООН, де почала головувати Україна, відбувалося засідання, присвячене загостренню безпекової ситуації в Авдіївці.

Увечері 2 лютого бойовики прицільно обстріляли житлові квартали міста, уразивши пункти обігріву.

Читайте про це:
Радбез ООН по Авдіївці: фото капітана Кизила, посланиця Трампа
і традиційний Чуркін

Внаслідок обстрілу Авдіївки загинув рятувальник. Директор АКХЗ переживає за Донецьк: “Бійня йде щосили”. ОНОВЛЕНО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна