Після розслідування стрілянини в Княжичах звільнено 8 поліцейських. Луценко каже – вони й грабували

 

Службове розслідування у справі про стрілянину правоохоронців у Княжичах, в якій загинули п’ять силовиків, завершено і передано в прокуратуру. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає Ліга.net.

“Завершено службове розслідування щодо Княжичів. Воно перебуває в Генеральній прокуратурі. Обсяг понад 40 сторінок”, – сказав глава МВС.

Аваков повідомив, що за результатами розслідування прийнято рішення про дисциплінарні санкції: “Вісім осіб звільнено. Близько 12 осіб отримали дисциплінарні стягнення, зокрема про неповну службову відповідність оголошено начальнику поліції Києва полковникові Крищенку і начальникові райвідділу Герману Приступі”.

За словами глави МВС, те, що відбулося в Княжичах, стало результатом серйозної недоробки в плануванні операції.

Напередодні генпрокурор Юрій Луценко заявив, що стрілянина в Княжичах сталася після того, як самі ж силовики пограбували будинок в селищі, повідомляє ТСН.

“Давайте прямо скажемо: будинок був пограбований двічі! Спочатку професійними грабіжниками, і, ймовірно, це зробили також працівники поліції охорони – ДСО. Прибулі на виклик, як вже перша хвиля грабіжників від’їхала”, – заявив керівник ГПУ.

За словами Луценка, першим відкрив вогонь працівник дільниці охорони, а група, яка виїхала на сигналізацію в будинку, його ж і грабувала.

“У нас є докази того, що вони винесли з уже пограбованого приміщення елітні спиртні напої і тут помітили розвідників, які за цим стежать. А далі сталося те, що сталося”, – сказав Луценко.

Зазначимо, що раніше поліція заявляла, що запланований грабунок не відбувся, а троє підозрюваних, почувши стрілянину між силовиками, відмовилися від свого плану, намагалися втекти, і їх затримали аж під Києвом.

Також поліція заперечує причетність її працівників до грабежів у Княжичах. “В ніяких крадіжках вони не брали участь, вони брали участь у спецоперації”, – заявив минулого місяця в.о. керівника Нацполіції Вадим Троян.

Читайте також:
Притягнуто до дисциплінарної відповідальності більш як 20 поліціянтів, причетних до стрілянини в Княжичах. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна