Переговори в Астані щодо Сирії – непрямі. Перший день безрезультатний

 

Перший день переговорів між сирійськими повстанцями і режимом Башара Асада в столиці Казахстану Астані завершився в понеділок, 23 січня, без будь-якого очевидного прориву. Про це повідомляє AFP з посиланням на джерела.

“Зустрічі нашої делегації на сьогодні закінчилися”, – сказало джерело, близьке до сирійського режиму, після того як представник повстанців Ях’я аль-Аріді теж повідомив журналістам, що зустрічі опозиції на цей день закінчені.

За визнанням РІА “Новости”, російській стороні не вдалося забезпечити прямі переговори між делегацією режиму Асада й представниками опозиції.
При цьому представник РФ назвав перший день перемовин “успішним”.

Як інформує російська агенція ТАСС, на переговорах щодо Сирії в Астані обговорюється механізм підтримки перемир’я в Сирії. Про це повідомив представник опозиції.

“Зараз, як очікується, обидві сторони будуть працювати над механізмом забезпечення перемир’я”, – зазначив він.

Аріді додав, що наразі тільки обговорюється ідея створення такого механізму. За його словами, про деталі реалізації говорити рано.

Переговори 24 січня пройдуть через посередників, також сказав аль-Аріді.

Читайте про підготовку та учасників засідання:

Делегації режиму Асада й сирійської опозиції, Туреччини, РФ та Ірану прибули до Астани на мирні переговори

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна