Ванесса Параді знімається у фільмі “Іній” про війну в Україні

 

Відома французька актриса Ванесса Параді зіграє у фільмі “Іній” на тему війни в Україні, яку створюють у копродукції Литва, Франція, Україна та Польща.
Як зазначає “Новинарня“, автором сценарію та режисером драми є литовець Шарунас Бартас, засновник студії “Кінема”, випускник ВДІК 1991 року (“Євразієць”, “Три дні”, “Коридор”, “Свобода”, “Дім”).

Як інформує Variety, в роботі над стрічкою беруть участь компанії KinoElektron (Франція), Studija Kinema (Литва), “Інсайт Медіа” й “Татофільм” (Україна), Donten & Lacroix (Польща).
Українськими продюсерами стрічки є Володимир Філіппов і Олена Єршова.

Міжнародною дистрибуцією фільму буде опікуватися французька компанія Luxbox.

За сюжетом, молодому литовському хлопцю Рокасу одного дня випадає несподівана можливість побувати в Україні, побачити й зрозуміти справжню окупацію і війну. Разом із гуманітарним конвоєм він прямує з Литви до України, де доля зводить його із двома військовими журналістами (одну журналістку грає Ванесса Параді).

“Реальність виявляється набагато жорстокішою за романтичні уявлення молодого литовця, кидаючи його у вир війни. Тріо буде змушене подолати свої психологічні межі та збудувати міцні відносини. Вони не погоджуються ні з чим, окрім свого бажання бути там, де вони є, кожен з власних причин”, – цитує синопсис Variety.

Зазначається, що Рокас у цих подіях знайде своє кохання.

Рокаса грає молодий театральний актор Мантас Янчяускас.
Також у фільмі поруч із Параді знімається польський актор Анджей Хира, відомий за головною роллю у “Катині” Анджея Вайди. Про це пише Сергій Васильєв на сайті Національної спілки кінематографістів.

Французька продюсерка стрічки Яня Краль із кінокомпанії KinoElektron зазначила, що “Іній” – це “амбітне засніжене роуд-муві, що рухається крізь Литву, Польщу та Україну аж до зони військових дій”, і назвала стрічку “унікальною подорожжю в українське сьогодення”.

Зйомки “Інію” почалося в грудні 2016-го. Близько двох тижнів робота тривала на адмінмежі з окупованим Кримом.

Наприкінці грудня відоме французьке видання Libération назвало “Іній” поміж двадцяти стрічок, заради яких у 2017 році варто продовжувати ходити в кіно – поруч із новими фільмами Мартіна Скорсезе, Філіппа Гарреля, Лава Діаза та інших майстрів світового кінематографу.

Зазначається, що Шарунас Бартас високо поцінований французькими сінефілами. Минулого року ретроспектива його фільмів відбулася в Центрі Помпіду з нагоди виходу монографії, присвяченої творчості митця.

19 жовтня 2016 року Держкіно України уклало контракт про надання державної підтримки фільму “Іній” розміром 11,480 млн. грн. Раніше проект отримав підтримку міністерства культури Литви й Литовського фільм-центру на суму 644 тис. євро.

Загальна вартість фільму – 39 млн. 900 тис. грн, повідомляє прес-служба Спілки кінематографістів.

Читайте також:

“Любов, голуби і вата”. Російський актор Михайлов-“Кузякін” пообіцяв Донецьку кінофестиваль. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.