Муженко: Героїчна оборона ДАП змусила агресора відмовитися від подальшого наступу

 

“Українські воїни, утримуючи Донецький аеропорт як стратегічний об’єкт, а потім і як символ мужності ЗСУ, змусили агресора відмовитися від подальших наступальних дій. Це було головне завдання, і Збройні сили його виконали”, – таку заяву в день других роковин ДАП зробив начальник Генерального штабу – головнокомандувач ЗС України Віктор Муженко.

За його словами, “оборона ДАП стала прикладом героїзму не тільки для всього особового складу Збройних сил, а й для армій інших країн.
Прикладом того, що невелике за чисельністю угрупування спроможне протистояти переважаючим силам ворога, посиленими елітними російськими спецпідрозділами.
І не тільки протистояти, а й завдавати противнику таких втрат, що він вимушений був просити перемир’я, щоб забрати своїх убитих і поранених”.

“Подвиг захисників ДАП відродив дух української армії і створив образ нового Українського воїна – непереможного і незламного!” – написав генерал армії Муженко у “Фейсбуці”.

“Захисники Донецького аеропорту повинні залишитися в душі і серці кожного українця як воїни новітньої армії, яку ми створили усі разом!” – додав він.

Читайте також:

У Києві почали відзначати другі роковини боїв у Донецькому аеропорті. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна