ДПСУ підтвердила: в літаку на Іран намагалися провезти ПТРК “Фагот”

 

Комплектуючі до зброї та авіатехніки, які напередодні виявили прикордонники в аеропорту “Жуляни” у літаку на Іран, виявилися частинами ПТРК “Фагот”.
Як повідомляє “Новинарня” з посиланням на Державну прикордонну службу, це засвідчила експертиза знахідки

Раніше стало відомо, що й9 січня в київському аеропорту “Жуляни” під час огляду багажного відділення літака, який здійснював рейс до Ірану, прикордонники виявили 17 ящиків із комплектуючими до зброї та авіаційної техніки, які не мали супровідних документів та не були внесені до бортового журналу судна.

“Зі слів екіпажу, ящики нібито містять ремонтний комплект для літака. Однак співробітники Держприкордонслужби спільно із представниками митниці вирішили більш детально перевірити їх вміст. У результаті огляду в трьох ящиках були виявлені комплектуючі, які, скоріш за все, належать до складових ПТРК «Фагот». У решті ящиків містилися комплектуючі до літаків. Знайдене обладнання направили на експертизу”, – повідомили в ДПСУ.

Експертиза підтвердила припущення прикордонників щодо ПТРК.

“За фактом виявлення предметів військового призначення направлено повідомлення до СБУ щодо реєстрації в Єдиному реєстрі досудових розслідувань ознак злочинів передбачених ст. 201 КК України (контрабанда) та ст. 333 КК України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю)”, – інформують прикордонники.

Протитанковий керований ракетний комплекс 9К111 “Фагот” — радянський і російський переносний протитанковий ракетний комплекс з напівавтоматичним командним наведенням по дротах, призначений для ураження візуально спостережуваних нерухомих і рухомих зі швидкостями до 60 км/год цілей (броньованої техніки противника, укриттів, вогневих засобів, низько летючих повітряних цілей на малих швидкостях) на дальностях до 2 км, а ракетою 9М113 – до 4 км.

Читайте також:
За три дні в зоні АТО виявили вісім схронів з зброєю, із ракетами “Фагот” включно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна