Притягнуто до дисциплінарної відповідальності більш як 20 поліціянтів, причетних до стрілянини в Княжичах. ОНОВЛЕНО

 

Більш як 20 поліцейських, причетних до перестрілки силовиків у Княжичах Київської області, притягнуті до дисциплінарної відповідальності. Про це повідомив “Українським новинам” заступник голови Національної поліції – начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко.

“Наказ вже є. Службове розслідування завершено, висновок вже також є… Це понад 20 осіб, притягнутих до дисциплінарної відповідальності”, – сказав він.

Вакуленко зазначив, що міра покарання для них різна, залежно від дисциплінарного проступку кожного.

ОНОВЛЕНО. За результатами службового розслідування з Нацполіції звільнили сім офіцерів, які перебували на керівних та оперативних посадах, а стосовно ще дев’ятьох поліцейських застосували дисциплінарні стягнення. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НПУ.

“Зокрема, знято з посади керівника карного розшуку м. Києва, який безпосередньо відповідав за підготовку та проведення операції. Також звільнено керівників оперативної служби столичного главку поліції, які не забезпечили належної комунікації та обміну інформацією між підрозділами, що перебували на місці події”, – повідомили в поліції.

Також посад позбавили низку керівників Шевченківського управління поліції, які “неналежно проаналізували оперативну інформацію, що призвело до визначення невірного об’єкту нападу”.

“Звільнено відповідального від управління поліції охорони, який, прибувши на місце події,  несвоєчасно поінформував про вчинення злочину. Разом з іншими з посади усунуто оперуповноваженого Департаменту карного розшуку Нацполіції, який несвоєчасно доповів оперативну інформацію керівництву щодо підготовки до вчинення злочину на території с. Княжичі.
Ще стосовно дев’ятьох поліцейських, у діях яких виявлено порушення, застосовано  інші дисциплінарні стягнення. Зокрема, очільника київської поліції та керівника Шевченківського районного управління поліції міста Києва попереджено про неповну посадову відповідність”, – сказано у відозві.

Читайте також:
Поліція завершила службове розслідування стрілянини в Княжичах
і готує стягнення

Як інформувала Новинарня“, в селищі Княжичі Броварського району 4 грудня 2016 року внаслідок перестрілки між співробітниками поліції охорони та бійцями спецпідрозділу КОРД загинули п’ять силовиків. Офіційна версія трагедії виглядає так: відбувалася спецоперація із затримання банди грабіжників в недобудованому будинку, спрацювала сигналізація, на виклик приїхали співробітники поліції охорони, затримали розвідників, які за планом операції не повинні були себе викривати. Визволяти розвідників приїхав КОРД. У результаті стрілянини загинули двоє розвідників, двоє співробітників поліції охорони та один боєць КОРДу. При цьому очевидно, що спецназівці свідомо зрешетили автомобіль охорони з написом “Поліція”.
Розслідування веде ГПУ, всі учасники перестрілки відсторонені від служби.

Читайте також:
Луценко: За фактом бійні в Княжичах у злочинах підозрюються 17 поліціянтів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна