Порошенко домовився з Трампом про зустріч та нагадав про Будапештський меморандум

 

Президент Петро Порошенко нагадав, що Сполучені Штати, підписавши Будапештський меморандум, взяли на себе зобов’язання захищати суверенітет та територіальну цілісність України.
Про це він заявив в інтерв’ю агенції Bloomberg у рамках 47-го Всесвітнього економічного форумі в Давосі (Швейцарія).

“Якщо ми дозволимо будь-кому здійснювати агресію проти суверенної та незалежної країни тільки через її бажання до реформ, побудови демократії у західному стилі та боротьби за свободу та демократію – це питання цінностей, а не питання санкцій.
Ми маємо Будапештський меморандум, в якому США взяли на себе зобов’язання захищати та підтримувати наш суверенітет та територіальну цілісність, коли ми добровільно відмовились від ядерної зброї”, – заявив президент України.

При цьому Порошенко висловив упевненість, що адміністрація обраного президента США Дональда Трампа підтримуватиме Україну.

“Я абсолютно впевнений та не маю сумнівів у підтримці як попередньої, так і майбутньої адміністрації США”, – заявив Петро Порошенко.

У тому ж інтерв’ю він зазначив, що домовився про зустріч з новим президентом США, повідомляє прес-служба Банкової у “Твіттері”.

“Я був одним з перших світових лідерів, з яким Дональд Трамп поговорив телефоном після виборів. Ми домовилися зустрітися”, – сказав Порошенко.

Крім того, за словами прес-секретаря президента України Святослава Цеголка, Порошенко зауважив, що “вікно можливостей у зв’язку з обранням Дональда Трампа президентом США відкрите”.

Читайте також:

Байден у Києві – про майбутні відносини України з Америкою Трампа: “Надія помирає останньою”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна