Новим головою Європарламенту став італієць Антоніо Таяні

 

Новим головою Європарламенту ввечері 17 січня обрали лідера правоцентристської Європейської народної партії Антоніо Таяні. Про це повідомляється на офіційній сторінці ЄП в “Твіттері“.

Кандидатуру італійця Таяні підтримав 351 депутат. Ще один італієць, соціаліст Джанні Піттелла отримав 282 голоси.

У результаті першого, другого й третього турів виборів голови ЄП визначити переможця не вдалося. Із шести кандидатів на цю посаду визначилися два фаворити, Таяні та Піттелла. Проте чотири кандидати від дрібніших європейських партій також продовжили балотування.
Перед тим свою кандидатуру відкликав висуванець групи “Альянс лібералів і демократів за Європу”, екс-прем’єр Бельгії Гі Верхофстадт.

Як зазначає “Європравда“, 63-річний Антоніо Таяні представляє найбільшу групу Європейського парламенту – правоцентристську Європейську народну партію (ЄНП). Він є однопартійцем екс-прем’єра Італії Сильвіо Берлусконі. У 2008-2014 роках був єврокомісаром, опікувався питаннями транспорту, промисловості та підприємництва.
Надалі обіймав посаду заступника голови Європейської комісії та заступника голови Європарламенту.

Позиція Таяні щодо України наразі невідома. Водночас групу ЄНП вважають однією з найбільш “проукраїнських” в ЄП.

До Таяні пост голови Європейського парламенту обіймав Мартін Шульц, який прийняв рішення зосередитись на політичній кар’єрі в Німеччині.

Читайте також:

Глава Європарламенту після зустрічі з Порошенком: санкції проти Росії залишаться чинними

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна