Кабмін схвалив план для реінтеграції ОРДЛО

 

Стало відомо, що тижнем раніше, 11 січня, Кабінет Міністрів України затвердив план заходів, спрямованих на реалізацію деяких засад державної внутрішньої політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, які наразі непідконтрольні уряду в Києві.

Назва документа, про який інформує Урядовий портал: ““Про затвердження плану заходів, спрямованих на реалізацію деяких засад державної внутрішньої політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження ” № 8-р.

“Метою даного рішення є реінтеграція зазначеної території та її населення в єдиний конституційний простір України”, – сказано в повідомленні.

Планом передбачено, зокрема, надання громадянам психологічних, соціально-медичних, юридичних, інформаційних послуг, послуг з працевлаштування на контрольованій території, створення умов для надання громадянам юридичних послуг в центрах безоплатної правової дороги, удосконалення системи надання адміністративних (управлінських) і соціальних послуг споживачам.

Крім того, планується забезпечити права громадян, які проживають на неконтрольованій території, на вільний доступ до освіти, на організацію та проведення культурно-мистецьких заходів із залученням зазначених громадян, зокрема, виставок, презентацій, концертів, вистав тощо.

Передбачено також заходи з популяризації книг, художніх альбомів, аудіо- та аудіовізуальних творів українських авторів серед громадян, які проживають на непідконтрольній території, та відновлення повноцінного діалогу між представниками різних соціальних та етнічних груп, культур та релігійних конфесій.

“Всі заходи здійснюватимуться за умов упередження, недопущення будь-яких дій, спрямованих на легітимізацію незаконних збройних формувань чи терористичних організацій, що перебувають на території окремих районів Донецької та Луганської областей”, – підкреслюють у Кабміні.

Нагадаємо, в серпні 2016 року Кабмін схвалив стратегію деокупації Донбасу.

Читайте також:

Мешканці ОРДЛО отримають заборговані пенсії від України, але після деокупації, – Розенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна