На Сході – 60 обстрілів, загинув капітан Віталій Сенюк із Прикарпаття

 

Протягом минулої доби, 14 січня, відбулося 60 обстрілів з боку противника. Троє військовослужбовців ЗС України поранено, один — загинув, повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Маріупольському напрямку противник обстріляв з мінометів Широкине, Мар’їнку, Славне та Водяне.
З гранатометів та стрілецької зброї — Гнутове, Талаківку, Широкине, Павлопіль, Старогнатівку. По Новомихайлівці та Славному вела вогонь БМП противника. По Красногорівці — снайпер.

На Донецькому напрямку російсько-окупаційні війська зі 122-міліметрової артилерії вели вогонь по Луганському. З мінометів — по Кам’янці, Миронівському, Зайцевому та Авдіївці. З гранатометів та стрілецької зброї — по Майорську, Зайцевому, Новоселівці Другій, Авдіївці, Крутій Балці, Новгородському. У районі н.п. Троїцьке вела вогонь БМП.

На Луганському напрямку ворог зі 152-міліметрової артилерії обстрілював Новозванівку, з мінометів – ту саму Новозванівку, а також Новотошківку. З протитанкових ракетних комплексів — Кримське та Новоолександрівку, з гранатометів та стрілецької зброї — Оріхове і Лобачеве. По Станиці Луганській вогонь вів снайпер.

ОНОВЛЕНО. Речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу підтвердив дані штабу. “За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, троє дістали поранення. Висловлюємо співчуття рідним і близьким воїна, який загинув за Україну”, – сказав він.

Загиблий – Сенюк Віталій Дмитрович, 45 років, мешкав у м. Івано-Франківськ, родом із Коломийського району.
Капітан, начальник розвідки батальйону 24-ї окремої механізованої бригади.
Залишилося троє дітей.
14 січня о 15:30 поблизу села Новоолександрівка (Попаснянський район Луганської області) машина військових була обстріляна з ПТРК. Капітан загинув, серйозних поранень зазнав молодший лейтенант.

Читайте також:
Доба АТО 13 січня: один поранений, два бойові зіткнення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна