Конфлікт водіїв в Одесі: ветеран АТО розповів, як відстрілювався від прокурора з “травматом”

 

В Одесі внаслідок конфлікту двох водіїв приватних авто між ними сталася перестрілка  з травматичної зброї. Подію кваліфікували як “хуліганство” (ч. 4 ст. 296 ККУ), повідомляє прес-служба регіональної поліції.
Як стверджують свідки, учасники інциденту – колишній правоохоронець, що в брав в АТО в 2014 році й отримав поранення, та екс-заступник прокурора Одещини. Причому ветеран-АТОвець відстрілювався після того, як на нього напав прокурор.

Повідомлення про те, що двоє водіїв почали битися на Приморській вулиці, надійшло на спецлінію “102” в четвер, 12 січня. Правоохоронці приїхали на місце події і встановили, що учасники конфлікту – одесити 35 та 65 років.

“Під час конфлікту, що виник в результаті порушення ними правил дорожнього руху, чоловіки розпочали штовханину, а в подальшому – стрілянину з травматичної зброї. На місце пригоди поліцейські викликали карету швидкої допомоги, учасникам конфлікту було надано медичну допомогу”, – йдеться в повідомленні.

Ноги стрільців (ліворуч – Лавров)

В одного з учасників конфлікту діагностували поранення в області коліна та стегна, у другого – гематому потиличної області та поранення лівої стопи.

Водночас, як з’ясувала “Новинарня” з допису у “Фейсбуці” журналістки Радмелли Алієвої, учасниками конфлікту були колишній заступник прокурора Одеської області Валерій Лавров та ветеран АТО Сергій.

За повідомленням блогерки, Лавров “не поділив дорогу з колишнім АТОвцем (інвалідом) і став вирішувати питання звичним – силовим – методом”.

“Лавров дістав пістолет і почав стріляти по бійцеві АТО. Чоловік поранений в ногу. Захищаючи себе, АТОшник дістав пістолет і також прострелив ногу прокурорському. Через деякий час приїхав невідомий на “Порше” і почав, погрожуючи розправою, захищати Лаврова”, – розповіла блогерка.

У наступному дописі Радмелла Алієва зазначила, що потерпілий ветеран АТО на ім’я Сергій виклав їй свою версію події:

“Я їхав на своїй машині і не порушував правила. Увімкнув правий поворот. Я їхав у правому ряду з боку Канатної по спуску в бік Митної площі. Я нікого не підрізав. Я спускаюся з цього спуску, і тут мене наздоганяє джип з лівого боку й починає підрізати, підтискаючи. Я йому посигналив, і ми поїхали далі… Він вдруге мене підрізає, але вже з іншого боку, створюючи аварійну ситуацію. Я намагаюся його об’їхати, але він підставив свою машину, і я різко натиснув педаль гальма, мало не вдаривши авто. Це було на Митній площі.

авто Лаврова

Я на світлофорі під’їхав до нього, опустив скло і без мату запитав “Ти не бачиш мене?” – на що він відповів мені лайкою: “Іди на х*й, під*с”.

Цей чоловік в батьки годиться мені. Навіщо ображати? Як так можна?! У мене дитина є, дружина. Я православний і визнаю нормальні сімейні цінності. Це було сказано при жінці, що сиділа поруч з ним.

Я вийшов, щоб поговорити, а він поїхав. Трохи далі він зупинився і припаркувався праворуч. Я став за ним і підходжу ззаду (до машини). Тут справа виходить ця жінка. Вона або під чимось була, або п’яна, бо поводилася дуже неадекватно. Вона накинулася на мене. Стала рвати речі, бити. Відірвала кишеню.

Я з дитинства ніколи не бив жінок! У мене є мама, сестричка, дружина! Я взяв її за руки, намагаючись зупинити. Вона почала дряпатися. У цей час виходить цей чоловік із пістолетом. Він без слів почав стріляти по мені. Я відчув гострий біль у лівій кінцівці, я скрутився. Так як я сам колишній співробітник правоохоронної системи, у мене теж є зброя. Здоров’я підвело, і я вирішив піти з органів… Але я не став відразу діставати зброю!…

Я намагався зупинити всіх. Дістав телефон і намагався викликати поліцію. Ця жінка вирвала його. Розбила й почала принижувати мою гідність, знімаючи на камеру. У мене кровоточила нога, і мені було дуже боляче. Я почав тікати. Я був сам. Навколо стояли люди в погонах, і ніхто не втрутився!

Я вже був поранений в АТО, і це страшно! У мене є дитина, і я не хочу залишити їїї сиротою через якогось ідіота…

У нозі був пекельний біль. Я відходжу і кричу на допомогу, але ніхто з оточуючих не допоміг. Він за мною біг з погрозами розправи і збив мене з ніг. я вдарився головою сильно. Мені довелося витягти пістолет свій! Іншого виходу себе захистити я не бачив.

прокурор Лавров

У шоковому стані я стрельнув в нього… Підбіг до нього з криком: “Покажи руки! Кинь зброю”. А він погрожував кримінальними авторитетами. Я забрав у нього пістолет. Але ця жінка продовжувала на мене стрибати. Потім мені стало погано дуже. Я сів у машину… Приїхали його знайомі з погрозами. Потім поліція й медики. Спочатку допомогли йому. До мене підійшли вже потім”.

“Він (Лавров) разом зі своїм знайомим, який приїхав пізніше, натякали мені, що я потрапив в серйозну ситуацію. Але я готовий відповідати за свої вчинки. Там навколо камери спостереження”, – сказав Сергій, наголосивши, що прокурор перший застосував фізичну силу.

Сергій зазначив, що брав участь в АТО з 14 липня 2014-го до 2015 року.

Читайте також:
Депутат-стрілець Пашинський перед прокуратурою:
Я зробив усе правильно, так “хімікусам” і треба

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна