“ДНРівці” не виконали обіцянку звільнити підлітків-“диверсантів”, – Геращенко

 

Бойовики з угруповання “ДНР”, всупереч домовленості, досі не відпустили підлітків, яких у вересні минулого року затримали в Донецьку за обвинуваченням у “диверсіях”. Про це повідомила уповноважена президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко.

За її словами, питання про звільнення дітей неодноразово порушували на зустрічах Тристоронньої контактної групи в Мінську. Підлітків мали відпустити ще до Нового року, але цього не сталося, сказала Геращенко.
Не допомогло в цьому питанні й те, що Україна в односторонньому порядку звільнила й передала в ОРДЛО 15 прибічників сепаратистів.

“Заради того, щоб звільнити в тому числі підлітків, Україна йшла на жест доброї волі, коли в односторонньому порядку передала 15 осіб для того, щоб розблокувати процес звільнення заручників”, – цитує Ірину Геращенко “Радіо Свобода”.

При цьому уповноважена президента повідомила, що підлітків немає змоги обміняти, оскільки їхні родичі живуть на непідконтрольній Україні території. Тому постає питання лише про їх звільнення.

Як інформувала “Новинарня“, 12 вересня 2016 року бойовики “ДНР” заявили, що викрили мережу “диверсантів”, в яку входили підлітки, нібито завербовані Службою безпеки України. Підлітків звинуватили у тому, що вони протягом року підривали автомобілі, будівлі і військові частини на окупованій території. В інтернеті бойовики виклали відео, де діти признаються і каються у скоєному.
22 грудня Ірина Геращенко повідомила, що на засіданні гуманітарної підгрупи було досягнуто домовленості з представниками сепаратистів про звільнення підлітків. “З обережним оптимізмом констатую, що маємо обіцянку, що підлітки, затримані за «диверсійну діяльність», новорічні свята зустрінуть в родинному колі”, – повідомила тоді уповноважена президента.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна