У Кам’янському на ґанку газети знешкодили міну-пастку з семи гранат

 

У місті Кам’янське Дніпропетровської області (колишній Дніпродзержинськ) виявили вибуховий пристрій біля приміщення редакції місцевої газети.
Як повідомили в міському управлінні поліції, правоохоронці знешкодили вибухівку, знайдену біля офісу на перехресті вулиць Павлівська та Спортивна, у п’ятницю ввечері, 30 грудня.

Як стало відомо, “заміновано” було редакцію газети “Событие”. Поруч розташований офіс “Автомайдану”.

Повідомляється, що працівниця побачила на ґанку підозрілий пакунок, про що сповістили поліцію.

“Після приїзду вибухотехніки оглянули даний пакунок. У пакеті знаходилась картонна коробка, всередині якої була пляшка шампанського та конструкція, складена із семи предметів, схожих на гранати, які металевим дротом були прив’язані до предмета, схожого на РПГ-18 (реактивний протитанковий гранатомет)“, – розповіли в поліції.

“Шість гранат Ф-1 і одна РГ-42, переплетені між собою дротом, пов’язані з РПГ-18, що лежить на картонному ящику. Гранати бойові, з вибуховою речовиною всередині. Очевидно, передбачалося, що вибух повинен був відбутися після того, як людина, що виявила небезпечну знахідку, потягне за РПГ”, – повідомили в газеті, назвавши знайдений пристрій “міна-пастка”.

Конструкцію розібрали, складові вилучили.

У редакції поки не коментують, які мотиви таких дій могли бути у зловмисників.

Читайте також:
В Одесі затримали терориста-палія, який підготував нові вибухи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна