Порошенко не виконав обіцянку: “в 2016 році має відбутися поновлення українського суверенітету над ОРДЛО”

 

Президент Петро Порошенко не виконав зобов’язання, яке проголосив на початку 2016-го: протягом року взяти ОРДЛО під контроль української влади.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на повідомлення прес-служби глави держави від 14 січня 2016 року.

Того дня в АП відбулася прес-конференція, на якій президент назвав першочерговим пріоритетом для країни у 2016 році забезпечення миру і повернення України на Донбас.

Під час прес-конференції Петро Порошенко заявив: “В 2016 році має відбутися поновлення українського суверенітету над окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях”.

Тоді, перед черговою зустріччю в Мінську, президент заявив, що “ключовим елементом безпеки для нас є повернення державного контролю над неконтрольованою ділянкою державного українсько-російського кордону, забезпечення режиму повної тиші для того, щоб припинити обстріли українських позицій”.

“Глава держави наголосив на тому, що політичне врегулювання ситуації на Донбасі може відбуватися лише у вигляді повернення українського суверенітету на окуповані території. Вибори мають відбуватися за українським законодавством, за участі українських політичних партій, українських ЗМІ. Виборчі комісії мають формуватися за українським законодавством Центральною виборчою комісією України із забезпеченням участі тимчасово переміщених осіб, які були вимушені покинути цю територію”, – цитувала Порошенка прес-служба щодо планів на рік.

Як відомо, на брифінгу 26 травня 2014 року, наступного дня після президентських виборів, Порошенко висловив переконання, що терористів на Донбасі можна знищити за лічені години.
“Антитерористична операцiя не може i не триватиме два-три мiсяцi. Вона повинна i триватиме години”, – заявив тоді Петро Порошенко.

Читайте також:
Порошенко поскаржився Меркель на постійні порушення бойовиками “режиму тиші”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна