“Режим тиші”: з початку доби бойовики вчинили 5 провокаційних обстрілів

 

З початку дії режиму припинення вогню, з 00.00 суботи, 24 грудня, бойовики здійснили вже п’ять провокаційних обстрілів позицій сил ЗС України на Донбасі. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО об 11:00.

“Розпочинаючи з 00.00 24 грудня 2016 року, по всій лінії розмежування у зоні проведення АТО було запроваджено режим тиші. Та вже через 25 хвилин після півночі бойовики розпочали провокаційний вогонь зі стрілецької зброї по наших позиціях в районі Жовтого, що на Луганському напрямку. З тих же видів озброєння з 6.54 до 7.10, а пізніше з 9.30 до 9.45 – по Мар’їнці. Широкине обстрілювали з 9.54 до 10.10… О 10.25-10.35 – обстріл Новотроїцького зі стрілецької зброї”, – йдеться в повідомленні.

Штаб АТО зазначає, що українські військові на провокації не відповідали.

Раніше українська сторона СЦКК повідомила про дотримання режиму припинення вогню.

Читайте також:
Генсек ООН привітав перемир’я на Донбасі

24 грудня в АТО стартує “новорічне перемир’я”. Бойовики теж “за”

Нагадаємо, із 00 годин 24 грудня 2016 року на Сході України має встановитися всеохопний режим припинення вогню у зв’язку з новорічними святами, про який було домовлено в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи за участі представників ОРДЛО.

Нагадаємо, попереднього разу про “режим тиші” було домовлено з 15 вересня, він протримався деякий час. Тоді було розведено сили й засоби в районах населених пунктів Золоте і Петрівське.

Перед тим були домовленості про “режим тиші” на День знань і перемир’я на Великодні й травневі свята.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна