Штаб підтвердив загибель полонених бійців з-під Світлодарська. Але ліс наш. ВІДЕО

 

Штаб антитерористичної операції підтвердив загибель військовослужбовця, що вважався полоненим, біля Світлодарська Донецької області.
Про це “Українським новинам” повідомив спікер Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

“Я цю інформацію підтверджую”, – сказав він.

Також прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в мережі “Фейсбук” розмістив відео інтерв’ю Військового телебачення України з командиром батальйону 54-ї окремої механізованої бригади –  позивний “Купол”, що перебуває безпосередньо на Світлодарській дузі та керує бойовими діями.

Офіцер зазначив, що 18-23 грудня біля Світлодарська загинули 9 українських військовослужбовців, зазнали поранень – 35, отримали контузію – 17, травмованих – 11.

Загальні втрати, включно з санітарними – 72 особи.

“Зниклих безвісти немає. Той, що вчора був зниклий безвісти – ми його знайшли, дістали, переконалися, що це дійсно наш солдат, і він…. (загинув)”, – сказав командир.

Крім того, “Купол” повідомив, що на відеозаписі, розповсюдженому бойовиками, дійсно зображені тіла загиблих українських військовослужбовців, зокрема лейтенант Яровий і солдат Баюс (?, нерозбірливо).

Також “Купол” зазначив, що йому не відомі точні втрати бойовиків, однак він упевнений, що вони перевищують втрати Збройних сил.

Командир також підтвердив, що підрозділи ЗСУ на Світлодарській дузі 18 грудня зайняли й на даний час утримують більш вигідні позиції (взводно-опорний пункт) у лісі, з яких раніше вели обстріл бойовики.

Раніше журналісти й волонтери повідомляли, що бойовики розсилають фото й відео трьох осіб, нібито взятих у полон на Світлодарській дузі й убитих на окупованій території.
Речник Міноборони з питань АТО підтверджував дані про одного полоненого.

Як повідомляла “Новинарня“, 18 грудня, в неділю, сили АТО вели запеклий бій з окупантами на Світлодарській дузі. За офіційними повідомленнями понеділка, внаслідок ворожих обстрілів із важкого озброєння щонайменше п’ятеро українських військовослужбовців загинули та 16 отримали поранення й ушкодження.
Ще один боєць, за даними ЗМІ, вважався зниклим безвісти.

Читайте також:
Мінометниця Бурлакова зі Світлодарської дуги: “…триває бій, все інше буде після”

Полеглі герої Світлодарської дуги. ФОТО, БІОГРАФІЇ

Бої за Світлодарську дугу: дві доби пекла. СВІДЧЕННЯ УЧАСНИКА

У переддень “новорічного перемир’я” бойовики вчинили 30 обстрілів і тричі йшли в наступ на дузі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна