Сирійська армія оголосила про повний контроль над Алеппо

 

Армія Сирії в четвер, 22 грудня, заявила про повернення повного контролю над містом Алеппо. Відповідну заяву було зроблено після завершення евакуації останньої групи цивільних і повстанців, повідомляє Al Jazeera.

Раніше в цей день представник ООН заявив, що за тиждень після початку евакуації 15 грудня місто ‎залишили понад 34 тисячі людей.‎ Автобуси їхали на захід від міста та в провінцію Ідліб.‎

Евакуацію проводили зі східної частини Алеппо, що перебувала під ‎контролем повстанців із 2012 року. В останні місяці територія, підконтрольна повстанцям, постійно зменшувалася внаслідок великої наступальної операції, яку вели сили президента Сирії Башара Асада за підтримки російської авіації. Повідомлялося про сотні жертв серед цивільного населення в результаті ударів авіації РФ.

Як повідомляє Sky News, Асад заявив, що повернення контролю над Алеппо після чотирьох років – це перемога не лише Сирії, а й Росії з Іраном.

Це найбільший успіх сирійської влади за весь час громадянської війни, що триває вже майже шість років.

Алеппо було одним із найбільших сирійських міст, а також комерційним ‎і ‎індустріальним центром країни перед повстанням проти президента ‎Башара ‎Асада у 2011 році. Упродовж більшої частини наступних чотирьох років ‎місто ‎було розділене на дві частини – між урядовими військами, що ‎контролювали ‎захід, і повстанцями, що контролювали схід.‎

Читайте також:
В Анкарі розстріляли посла Росії Андрія Карлова – “за Алеппо”. ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна