У разі відкритої війни з Росією готові капітулювати 12% українців. СОЦІОЛОГІЯ

 

У випадку, якщо Росія почне відкриту повномасштабну війну проти України, Україна має дати збройну відсіч – так вважають 57% громадян (34% – в будь-якому випадку, 23% – у випадку, якщо будуть гарантії міжнародної допомоги). Про це свідчать дані соціологічного опитування Центру Разумкова, пише “Новинарня” з посиланням на DT.ua.

12% респондентів дотримуються думки, що Україна в такій ситуації повинна капітулювати.

31% опитаних не визначилися з відповіддю на це питання.

Найбільше тих, хто не визначився – серед респондентів, які вважають українців і росіян “братніми народами” (41%).
У цій групі респондентів також 40% вважають, що Україна в такій ситуації має дати збройну відсіч, а 20% – що капітулювати.

Серед тих, хто не вважає українців і росіян “братніми народами”, 87% вважають, що Україна повинна захищатися.

Відносна більшість – 42% – опитаних не вірять у те, що Росія може розпочати відкриту повномасштабну війну проти України. Вірять у це 35%.

Не вірять у можливість такої війни 59% етнічних росіян, які мешкають в Україні.

Чим старші респонденти, тим частіше вони не вірять у можливість такої війни. Частка таких зростає від 37% у віковій групі 18-29 років до 47% серед тих, кому 60 і більше років, зазначають соціологи.

Дослідження було проведене соціологічною службою Центру Разумкова 18-23 листопада 2016 року в усіх регіонах України, за винятком окупованих територій, серед 2015 респондентів. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Читайте також:
Половина українців досі вважають росіян братнім народом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна