ГПУ анонсувала передачу в суд справ щодо екс-керівників Нацбанку, “Нафтогазу” й МЕРТ

 

Найближчим часом до суду буде передано кримінальні справи проти колишніх керівників Національного банку України, НАК “Нафтогаз України” та Міністерства економічного розвитку і торгівлі. Як передає “Новинарня” з посиланням на УНІАН, про це сказав заступник генерального прокурора Євген Єнін на конференції “Повернення украдених активів корумпованої політичної еліти: арешт; конфіскація; управління”.

Пан Єнін наголосив, що, на його думку, “ніхто не буде сумніватися, що тема повернення активів, переслідування тих, хто продовжує грабувати цю країну навіть сьогодні, через три роки після Революції гідності, є одним з найбільш кричущих викликів для української державності”.

“Лише за цей рік слідчими Генеральної прокуратури до суду подано біля 800 обвинувальних вироків у справах, де йдеться про корупцію”, – повідомив Євген Єнін.

Як стверджує заступник генпрокурора, це більше, ніж половина від загальної кількості обвинувальних вироків, поданих сукупно усіма слідчими органами України.

“На сьогодні ми можемо говорити, що немає недоторканних. На лаві підсудних буквально вже ближчим часом з’являться керівники Національного банку, Міністерства економіки, «Нафтогазу», керівництво комерційних банків, а також державних агенцій”, – наголосив посадовець.

“Сьогодні ми очікуємо на вердикти стосовно першого заступника Миколаївської обласної адміністрації, колишнього міністра юстиції, колишнього заступника міністра охорони здоров’я, заступників керівників прокуратури та керівників прокуратури різних регіональних та місцевих ланок і багатьох інших”, – сказав заступник генпрокурора.

Він додав, що наступною в черзі буде значна кількість як колишніх, так і сьогоднішніх чиновників.

Читайте також:
Луценко: Суд про держзраду Януковича може стартувати на початку 2017 року, або й раніше

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна