Передано до суду справу мера Сєвєродонецька

 

Передано до суду кримінальну справу мера Сєвєродонецька, якого підозрюють у завданні збитків місцевому бюджету на суму більше 250 тис. гривень. Про це повідомила прес-служба прокуратури Луганської області.

“Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт стосовно Сєвєродонецького міського голови, який вчинив кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 366 (підроблення офіційного документу, що спричинило тяжкі наслідки) КК України”, – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі повідомили, що у 2012 році мер, зловживаючи своїм службовим становищем, організував надання бюджетних коштів на реконструкцію електромереж дошкільного навчального закладу, який не перебував у власності територіальної громади, що спричинило матеріальну шкоду на суму понад 250 тис. гривень.

“У 2013 році, з метою приховування раніше вчиненого злочину, міський голова за допомогою підлеглих осіб підробив рішення міськради про виключення означених електромереж з числа раніше переданих юридичній особі приватного права”, – зазначили у відомстві.

Як відомо, в зазначений період мером Сєвєродонецька був чинний міський голова, член Партії регіонів Валентин Казаков.

Читайте також:
“Губернатор” Луганщини нагородив сепаратиста з “опоблоківського” каналу. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна