Комісія Україна-НАТО: Альянс відданий Україні та наполягає на виконанні Кремлем Мінських угод

 

На засіданні Комісії “Україна-НАТО” на рівні міністрів закордонних справ, що відбулося в Брюсселі 7 грудня, Альянс підтвердив відданість підтримці України та наголосив на вимозі, аби Росія виконувала Мінські домовленості.
Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг після засідання Комісії Україна-НАТО, повідомляє “Новинарня” з посиланням на “Європейську правду”.

“Ситуація з безпекою на сході України лишається дуже серйозною. Минулого місяця ми бачили жахливі порушення режиму припинення вогню, і вони тривають”, – сказав Столтенберг.

За його словами, на засіданні комісії глава МЗС України Павло Клімкін підтвердив відданість України Мінським домовленостям.

“На Росії лежить значна відповідальність за припинення конфлікту”, – наголосив генсек НАТО.

Він висловив жаль, що засідання “нормандської четвірки” на рівні МЗС не принесло результатів минулого тижня.

Столтенберг закликав усі сторони подвоїти зусилля з виконання Мінських угод.

“Ми, світова спільнота, повинні тиснути на Росію з метою змусити її до виконання Мінських угод. У зв’язку з цим санкції мають бути продовжені”, – наголосив Єнс Столтенберг.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін не став розкривати деталей щодо залучення України у плани ЄС і НАТО щодо спільної протидії гібридним загрозам.
Про це він сказав на прес-конференції після засідання Комісії Україна-НАТО.

“На жаль, я не можу розкрити всі консультації, які ведуться сьогодні в цій сфері між Україною та НАТО”, – сказав він.

Міністр нагадав, що НАТО створює спеціальну платформу протидії гібридним загрозам, і Україна бере участь у цьому процесі.

“Це включає в себе все: починаючи від аналізу розвідданих до протидії російській пропаганді… На жаль, в процесі боротьби з російською агресією ми маємо найкращий досвід, і НАТО це розуміє”, – зазначив Клімкін.

Читайте також:
Ракетні стрільби біля Криму патрулював літак НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна