Доба в АТО: 44 обстріли, шість поранених, відкриваємо вогонь у відповідь

 

За минулу добу, 2 грудня, внаслідок бойових дій на Сході поранено шість українських військовослужбовців. Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

“За минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців немає, шість хлопців отримали поранення”, – сказав полковник Лисенко.

Як раніше повідомив прес-центр штабу АТО, загалом за добу зафіксовано 44 обстріли позицій Збройних сил України.

На Маріупольському напрямку під вогонь 152- та 122-міліметрової артилерії потрапили н.п. Широкине та Бердянське. З мінометів, гранатометів, озброєння БМП та стрілецької зброї противник обстріляв Широкине, Водяне, Новогригорівку, Мар’їнку, Новомихайлівку та Павлопіль. По Богданівці та Мар’їнці вів вогонь снайпер.

Як сказав речник МОУ, на Маріупольському напрямку зафіксовано загалом 15 обстрілів. Українські війська відкривали вогонь у відповідь.

На Луганському напрямку з мінометів бойовики обстріляли Новоолександрівку, Балку Кошарну та Кримське. З гранатометів та великокаліберних кулеметів – Лобачове, Новозванівку, Малинове. Новотошківське. Також по Станиці Луганській бойовики вели вогонь з гранатометів і кулеметів. Там же стріляв снайпер.

На Донецькому напрямку з мінометів були обстріляні Новгородське, Авдіївка, Луганське та Верхньоторецьке. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – Луганське та Кірове. 

Щодо запитань про інцидент із військовим 93-ї бригади ЗСУ, який напередодні убив командира підрозділу і втік на бік бойовиків, Андрій Лисенко зазначив, що про це розповідатиме Військова служба правопорядку за підсумками розслідування.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна