На Дніпропетровщині керівництво підрозділу патрульної поліції систематично вимагало хабарі від підлеглих

 

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарництві керівництво підрозділу патрульної поліції міста Кам’янське на Дніпропетровщині (колишній Дніпродзержинськ). Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства, інформує “Новинарня“.

З повідомленням правоохоронців, майор та старший лейтенант поліції протягом трьох місяців вимагали гроші з майже тридцяти підлеглих за “вигідний” розподіл місць чергування. Щомісячна “такса” з кожного поліцейського становила 1,5 тисячі гривень.

Майора затримали у робочому кабінеті при отриманні “данини” від одного з підлеглих. Оперативники СБУ виявили під час обшуку в службових приміщеннях зловмисників понад тридцять тисяч гривень та записи, які підтверджують систематичне отримання грошей.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, поліцейським повідомлено про підозру в скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Читайте також:
В Одесі затримали підполковника поліції, який за хабар оформляв дозволи на зброю

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна