У нічному клубі Львова сталася пожежа: понад 20 постраждалих, троє у важкому стані

 

Сьогодні, 27 листопада, близько 2 години ночі сталася пожежа в одному з нічних клубів, розташованому по вулиці Науковій у Львові. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ Нацполіції в області, інформує “Новинарня“.

“Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало необережне поводження з відкритим вогнем. Під час шоу у концертному залі клубу вогонь перекинувся на стелю та стіни, що і стало причиною пожежі”, – сказано в повідомленні.

Повідомляється, що на той час у клубі перебувало понад 200 відвідувачів, 22 з них звернулося по медичну допомогу, троє у важкому стані.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) КК України. Санкція  статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Після  ліквідації пожежі та усунення задимлення правоохоронці продовжили свою роботу. Досудове розслідування триває.

Водночас, як повідомляє в.о. директора розважального комплексу Сергій Чередніченко “Укрінформу“, у пожежі клубу “Мі100” вбачається “кавказький слід” і недобросовісна конкуренція.

“За два тижні до надзвичайної події в клуб прийшли люди кавказької національності і запитували про власника чи директора закладу. Згодом, за дивним збігом обставин, на мене вийшла людина і запропонувала свої послуги з розвитку клубу. Як виявилось, він народився в Чечні. Клуб узяв його на стажування на посаду арт-директора. Це була його друга вечірка. Перша пройшла успішно. Цього разу декларувалося не фаєр, а LED-шоу, в якому мали використовуватись кульки, що створюють ілюзію вогню”, – сказав Чередніченко.

За його словами, нині організатора шоу розшукують правоохоронці, його немає за адресою проживання, а мобільний телефон вимкнений.

Крім того, на думку Чередніченка, опір рятувальникам, який чинили неадекватні відвідувачі, теж був невипадковим.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна