Бойовики ОРДО знову зірвали “режим тиші” у Станиці Луганській, де має відбутись розведення сил

 

Ввечері 27 листопада спостерігачами української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін зафіксовано чергові обстріли збройними формуваннями ОРЛО ділянки розведення сил і засобів в районі населеного пункту Станиця Луганська. По позиціям підрозділів Збройних Сил України було застосовано стрілецьку зброю та гранатомети, інформує прес-служба штабу АТО.

Повідомляється, що СЦКК невідкладно поінформував Спеціальну Моніторингову Місію ОБСЄ щодо обстрілів. 28 листопада планується здійснити фотофіксацію наслідків цих обстрілів.

Останнім часом розведення сил і засобів на зазначеній ділянці набуло широкого суспільно-політичного резонансу, було предметом обговорень на зустрічах у Мінську та Берліні.

Незважаючи на готовність української сторони завершити виконання Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи, розведення сил і засобів в районі Станиці Луганської не відбувається через постійні обстріли (після підписання Рамкового рішення 21 вересня 2016 року їх зафіксовано вже 59).

Після обстрілу 18 листопада цього року українська сторона офіційно заявляла, що готова 26 листопада здійснити розведення сил і засобів, однак, вже ввечері 24 листопада позиції ЗС України в цьому районі знову були обстріляні. Обстріл 27 листопада знову відтерміновує розведення сил та засобів.

Зазначене свідчить, що керівництво ОРЛО в черговий раз нехтує домовленостями та Рамковим рішенням ТКГ і здійснює відверті провокації, аби зірвати процес розведення сил та засобів в районі Станиці Луганської.

Як відомо,на виконання Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи, 1 жовтня відбулося розведення сил і засобів в районі населеного пункту Золоте, а 7 жовтня – в районі Петрівського.

Читайте також:
За добу в АТО бойовики 37 разів відкривали вогонь

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна