“Жнива диявола”. Голлівудські зірки знялися у фільмі про Голодомор. ТРЕЙЛЕР

 

Перший англомовний художній фільм про Голодомор 1932-33 в Україні – “Гіркі жнива” (Bitter Harvest, Devil’s Harvest) – вийде в широкий прокат у багатьох країнах світу 24 лютого 2017 року.
Про це повідомив продюсер стрічки Ян Ігнатович під час презентації фільму в Києві у п’ятницю, 25 листопада – в переддень меморіальних заходів з нагоди роковин Великого голоду, передає “Новинарня“.

bitter-harvest-2У центрі фільму – кохання на тлі епічної картини Голодомору в Україні.
Юрій, хлопчина з козацького роду, який шукає розуміння у своїх діда Івана та батька Ярослава, також намагається завоювати серце Наталки.
Життя парубка змінюється назавжди, коли його родина та земляки стають жертвами штучного голоду та сталінських репресій.

“Тут, у столиці України, я з гордістю повідомляю про скорий вихід нашого фільму «Гіркі жнива». Вже в лютому 2017 року перша англомовна стрічка про Голодомор, створена у стилі західних фільмів, демонструватиметься на великих екранах в Америці, Канаді, Англії, Австралії, Німеччині, Іспанії, багатьох інших країнах, в тому числі в Україні. Український глядач першим побачив важливі телевізійні фрагменти нашого фільму”, – цитує Ігнатовича а “Україна молода”.

Канадський продюсер зазначив, що досі не існувало англомовного художнього фільму про ці трагічні події, і пересічні люди в англомовному світі майже нічого не знають про цю трагедію українського народу.

“Тепер такий фільм маємо. «Гіркі жнива» дозволять західному глядачеві відчути український дух, українську силу та мужність, дізнатися про людські страждання та нездоланність України”, – заявив Ян Ігнатович.

Бюджет фільму становив приблизно 20-21 млн. доларів.

Масштабна картина створена міжнародною творчою групою з інтернаціональним акторським складом. Зокрема, режисер стрічки – канадець українського походження Джордж Менделюк. Він та Річард Бачинський-Гувер є авторами сценарію. Оператор – британець Дуглас Мілсом.

У головних ролях: Юрій — Макс Айронс, син відомого актора Джеремі Айронса (“Клуб бунтівників” (2014), “Червона Шапочка” (2011), “Біла Королева і Гостя” (2013)), Наталка — Саманта Баркс (“Знедолені” (2012), “Дракула. Невідома історія” (2014)), Ярослав — Баррі Пеппер (“Врятувати рядового Раяна” (1998), “Зелена миля” (1999), “Поле битви Земля” (2000)) Сергій — Тамер Гассан (“Гра престолів”), Іван — Теренс Стемп (“Особливо небезпечний”, “Операція “Валькірія” (2008)) та інші.
У другорядних ролях знялися Остап Ступка та Олександр Печериця.

Зйомки фільму в Україні проходили під час президентства Віктора Януковича, через що автори намагалися не розголошувати тематику стрічки, та завершилися за два дні після втечі президента з країни. Актори стрічки бачили протести, які відбувалися в той час у країні, та підтримували їх.

“Ми були всі дуже захоплені цією темою, і ми хотіли підтримати Україну, але наші продюсери зупиняли нас щовечора, коли ми збиралися приєднатися до протестів”, – розповідав Тамер Гассан.

Музику до фільму написав відомий британський композитор Бенджамін Воллфіш.

Продюсер Ігнатович каже, що для нього особисто цей фільм має особливе значення, адже його “родина відчула на собі лещата радянського державного терору і була змушена полишити свою батьківщину”.
Тому, коли Річард Бачинський звернувся до нього з ідеєю і сценарієм фільму, він одразу підтримав цей проект фінансово, розуміючи його значення для поширення правди про Голодомор у західному світі, для нагадування людству про цей страшний злочин.

Трейлер:

Нагадаємо, що День пам’nяті Голодомору щорічно вшановуються в Україні у четверту суботу листопада. У 2016 році  це 26 листопада.

Читайте також:
Свічка, і не тільки. Меморіальні заходи до роковин Голодомору

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна