За ІДІЛ воюють бойовики зі ста країн

 

На боці “Ісламської держави” воюють бойовики приблизно зі 100 країн, а тому боротьба з ними є не виключною справою Іраку, а всього світу. Про це під час спільної прес-конференції з главою МЗС Польщі Вітольдом Ващиковським у Варшаві заявив міністр закордонних справ Іраку Абдул Карім Аль-Джафарі.

“Я особливу наголошую на боротьбі з “Ісламською державою”. Хочу зазначити, що в рядах цього терористичного угруповання воюють бойовики із 100 країн всього світу, і це не є справою лише Іраку”,- зазначив Аль-Джафарі.

За словами міністра, в операції відбиття у бойовиків ІДІЛ другого за величиною міста країни Мосул, яка триває з 17 жовтня, бере участь іракська армія, курдські війська, а також племенні сили за підтримки міжнародної коаліції.

Тим часом інформацію про арешт одного з найнебезпечніших терористів “Ісламської держави”, головного вербувальника Ніла Пракаша, який є громадянином Австралії, непрямо підтверджено високопосадовцями австралійського уряду. Про це повідомила телекомпанія ABC.

 

Читайте також:
Лідер “ІД” аль-Багдаді втрачає контроль над бойовиками під тиском на Мосул

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна