СБУ ініціює посилення соцзахисту родин заручників та зниклих безвісти у зоні АТО

 

СБУ ініціює посилення соціального захисту рідних і близьких заручників та зниклих безвісти у зоні АТО. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства, інформує “Новинарня“.

Станом на 22 листопада у заручниках незаконних збройних формувань перебуває 108 осіб (з них військовослужбовців та працівників правоохоронних органів – 61), значаться зниклими безвісти 495 осіб (з них військовослужбовців та працівників правоохоронних органів – 135).

Такі дані оприлюднив Об’єднаний центр з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників та встановлення місцезнаходження безвісти зниклих у районі проведення антитерористичної операції.

Водночас СБУ наголошує на необхідності посилення соціального захисту рідних та близьких постраждалих осіб.

Голова СБ України Василь Грицак доручив регіональним органам безпеки забезпечити, у взаємодії з місцевими органами виконавчої влади та самоврядування, підприємствами, установами, організаціями, а також окремими громадянами (за їх згодою), надання необхідної психологічної, медичної, правової допомоги цій категорії громадян, а також всебічно сприяти у вирішенні питань їх соціального захисту.

Наразі органи місцевої влади і самоврядування за ініціативою СБУ опрацьовують можливість виділення до Дня Збройних Сил України (6 грудня) адресної матеріальної допомоги сім’ям військовослужбовців з числа заручників та зниклих безвісти у районі проведення АТО.

Читайте також:
Бойовики блокують пошуки зниклих безвісти українців, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна