Порошенко перед Днем Свободи: люди мають право на протест, але гострих внутрішніх конфліктів не допустимо. ВІДЕО

 

Президент Петро Порошенко заявив, що не допустить сценарію гострих внутрішніх конфліктів в Україні, які зроблять її незахищеною перед зовнішньою агресією. Про це глава держави сказав у зверненні з нагоди Дня Гідності та Свободи, розміщеному на його офіційному сайті.

“Ворог не лише атакує Україну ззовні, а й розхитує нас зсередини. Метою Кремля є постійна  внутрішня дестабілізація, анархія, отаманщина. Дострокові вибори в Україні і посилення позицій проросійських сил в новому парламенті. А далі – ревізія європейського курсу. А ще потім – повна зміна зовнішньополітичного вектору держави. У фіналі – повернення України в імперське стійло”, – наголосив Порошенко.

“Якщо піти шляхом гострих внутрішніх конфліктів, можна дуже швидко кинути країну у прірву хаосу і безладу, зробити незахищеною перед зовнішньою агресією. Як президент я не допущу такого сценарію”, – заявив він.

Водночас президент закликав “не таврувати всіх без розбору учасників масових акцій”.

“Зрозуміло, що у людей є підстави для невдоволення, і кожний вільний громадянин у вільній Україні має невід’ємне право на протест. Саме демократія та свобода стали очевидними здобутками Революції Гідності”, – запевнив Порошенко.

 

За його словами, щоб уникнути дефолту та катастрофи, уряд не мав жодного іншого виходу, як вдатися до жорстких та непопулярних заходів в економіці

“Критично важливою для нас була і все ще залишається підтримка Міжнародного валютного фонду. А Фонд ніколи не виписує солодких ліків. Тож я розумію, що, ми зробили мимоволі боляче мільйонам родин. За це не гріх і перепросити. Але я впевнений, що незабаром ефективність вжитих заходів відчуватиме все більша й більша кількість людей”, – зазначив президент.

Він вважає, що “наш економічний організм вже виписано із реанімації і демонструє ознаки одужання”.

Петро Порошенко зазначив, що проблем проглядається ще чимало, і він не збираюся прикрашати дійсність.

“Але не можу не поділитися своїм чітким баченням, що найскладніше в економці ми пережили і все буде гаразд, якщо ми з вами не дозволимо окремим політиканам обнулити результат, досягнутий такою дорогою ціною”, – підкреслив він.

“Уряди, парламенти, президенти, казав колись Вацлав Гавел, будь вони навіть найкращими у світі, не здатні нічого зробити самі по собі, бо свобода й демократія передбачають участь всіх і кожного.
Отже, дякую, дорогі українці, що нашу європейську державу ми будуємо разом!” – резюмував глава держави.

Порошенко привітав усіх співвітчизників із Днем Гідності та Свободи, який в Україні святкується 21 листопада – в день початку Майданів 2004 та 2013 років.

Читайте також:
Парламентські слухання “Державні гарантії соцзахисту учасників АТО,
Революції Гідності та їх родин” – враження, ВІДЕО

Військовий ЗСУ – про новий Майдан: Армія в штормі не бере участі.
Армія – це засіб порятунку від шторму

Як виводять з-під удару “Беркут”. Підозрюваного в розстрілі майданівців відпустили
під “нічний домашній арешт”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна