Обама й Путін перетнулися в Перу – говорили про Мінськ. ОНОВЛЕНО

Президенти Барак Обама і Володимир Путін 20 листопада мали нетривалу розмову перед початком саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС), який проходить у Лімі. Про це повідомляє Reuters.

“Президент США Барак Обама і президент Росії Володимир Путін поговорили в неділю на саміті АТЕС у столиці Перу, Лімі, перед тим, як привітатися з іншими лідерами Азіатсько-Тихоокеанського регіону та зайняти свої місця на зустрічі”, – інформує агенція.

Як зазначають інші ЗМІ, спілкування двох лідерів помітили журналісти, які були допущені до зали засідання для протокольної зйомки.
Повідомляється, що Обама і Путін нетривалий час стояли осторонь від усіх.

ОНОВЛЕНО. Як повідомляє AP з посиланням на прес-службу Білого дому, в американській адміністрації заявили, що Барак Обама закликав Путіна підтримати зобов’язання Росії в рамках Мінської угоди, яка спрямована на припинення конфлікту в Україні.

“Обама також закликав держсекретаря США Джона Керрі та главу МЗС РФ Сергія Лаврова продовжувати працювати в рамках ініціатив з іншими країнами для покращення ситуації у Сирії”, – йдеться у повідомленні.

Як передає в свою чергу РІА “Новости“, речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що президенти РФ та США висловили жаль через відсутність прогресу щодо врегулювання конфлікту в Україні та домовилися про зустріч глав зовнішньополітичних відомств двох країн для пошуку рішення сирійської проблеми.

“Разом з тим було підкреслено, що два місяці, які залишилися (до інавгурації новообраного президента США 20 січня), необхідно використати для продовження пошуків для сирійського врегулювання. У цьому контексті домовилися, що Лавров і Керрі продовжать контакти”, – зазначив Пєсков.

Нагадаємо, перед самітом АТЕС у Лімі дві зустрічі за три дні провели глави дипломатичних відомств США й РФ Джон Керрі та Сергій Лавров.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна