СБУ запобігла другій спробі вбивства екс-ФСБшника Богданова. ВІДЕО

 

Служба безпеки України (СБУ) спільно з іншими правоохоронними органами запобігла спробі замаху на блогера, екс-службовця прикордонних військ ФСБ Росії Іллю Богданова, який раніше перейшов на бік України та отримав українське громадянство. Про це повідомив голова СБУ Василь Грицак під час брифінгу у п’ятницю, 18 листопада, передає “РБК-Україна“.

“Операція, яку ми провели, пов’язана з діяльністю організованої групи, що керувалася з іншої країни, нічого дивного не скажу – з Росії, і мала намір вбити людину”, – повідомив Грицак.

Він розповів, що була встановлена спроба замаху на екс-співробітника ФСБ Іллю Богданова, який вступив в лави добровольчих батальйонів на боці України.

“Це вже друга спроба викрадення і вбивства цієї людини”, – додав голова СБУ.

Кілер, який здійснював замах, є діючим співробітником ФСБ Росії.

“Друга спроба вбивства Іллі Богданова співробітниками спецслужб просто дивує”, – сказав Грицак.

Як повідомляє СБУ, крім групи злочинців, спецслужб Росії, до викрадення причетний колишній депутат Харківської обласної ради Володимир Розсоха, завербований Головним розвідувальним управлінням Генштабу РФ два роки тому.

Його затримано. Він підозрюється в тому, що сприяв проведенню операції з викрадення Богданова в Києві і переправленню до Харкова. Розсоха отримав від ГРУ РФ за цю операцію 924 долари.
За словами Грицака, в розпорядженні правоохоронців є платіжні доручення, що підтверджують переказ грошей з території Росії як оплату за викрадення людини.

ОНОВЛЕНО. Загалом на кордоні з Росією в Харківській області оперативники спецслужби спільно з бійцями “Альфи” затримали двох зловмисників – громадян України – при спробі переправлення Іллі Богданова до РФ. Один із них, Розсоха, названий організатором злочину.

За даними СБУ, Богданова мали вбити і труп переправити в Росію.

Сам Богданов залишився живий і був присутній на брифінгу СБУ.

“СБУ має усю необхідну доказову базу підготовки злочину: зокрема записи перемовин замовників та виконавців”, – повідомив Грицак.

Зазначається, що один з учасників банди, яка викрала Бонданова, підозрюється в причетності до групи, яка вбила колишнього АТОвця, майора внутрішньої служби Мамчура в Рівному.

Також глава СБУ звернувшись до російських колег, закликав припинити їх свою злочинну діяльність на території України.

“Ваши «профессиональные» действия являются не только нарушением цивилизованных канонов работы разведсообществ, но и квалифицируются как организация убийства – преступления, которое по международному праву не имеет срока давности”, – сказав Василь Грицак.

Він нагадав, що в лютому минулого року співробітники СБУ затримали кілера, який мав застрелити Богданова зі снайперської гвинтівки. У жовтні минулого року кілер, завербований ФСБ та вже покійним терористом Жиліним, отримав 8,5 років позбавлення волі.

Читайте також:
Екс-ФСБшник, який перейшов воювати на бік України в “Правому секторі”, зник безвісти. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна