Обама та лідери ЄС погодили продовження санкцій проти Росії

 

Президент США Барак Обама та лідери провідних країн ЄС на зустрічі в Берліні домовилися про необхідність збереження санкцій проти Росії у зв’язку з агресією РФ проти України. Про це Обама сказав після сьогоднішньої зустрічі в Берліні в п’ятницю, 18 листопада, повідомляє AFP.

У зустрічі брали участь канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, глави урядів Іспанії Маріано Рахой та Італії Маттео Ренці.

“Важливо, що ми продовжимо санкції доти, доки Мінські угоди не будуть повністю реалізовані”, – заявив президент США.

Агентство Reuters повідомляє, що сторони також продовжувати працювати разом в рамках багатосторонніх організацій, таких як НАТО, і продовжувати трансатлантичний порядок денний зокрема й щодо України.

“Лідери зійшлися на думці про необхідність спільної роботи для просування трансатлантичного порядку денного, зокрема у питаннях стабілізації на Близькому Сході і в Північній Африці, а також забезпечення дипломатичного врегулювання конфлікту в Сирії і на сході України”, – заявили в Білому домі.

Як повідомляла “Новинарня“, напередодні ввечері Обама заявив про продовження економічних санкцій проти РФ на зустрічі з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна