На кордоні затримали завербованого ФСБ маріупольця, підозрюваного у вбивстві АТОвця в Рівному, – Луценко

 

Завербованого російськими спецслужбами мешканця Маріуполя на прізвище Смородинов затримали при його виїзді з України. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на спільному брифінгу з головою СБУ.
Смородинова підозрюють у вбивстві працівника Рівненського СІЗО, колишнього учасника АТО Івана Мамчура.

Затриманий зізнався, що застрелив майора внутрішньої служби на замовлення ФСБ Росії. Вбивство відбулося 16 вересня в коридорі житлового будинку м. Рівне.

“17 листопада при перетині державного кордону був затриманий один з цих підозрюваних – Смородінов, він житель Маріуполя, а намагався перейти на територію РФ з території Харківської області. Він в усній розмові зі слідчими повідомив, що скоїв вбивство Мамчура на замовлення органів ФСБ РФ, оскільки Мачур раніше проходив службу в спецпідрозділах українських Збройних сил в зоні АТО”, – зазначив Юрій Луценко.

За його словами, причетність Смородинова та інших осіб до злочину підтвердила ДНК-експертиза недопалків і пістолета.

Читайте також:
СБУ запобігла другій спробі вбивства екс-ФСБшника Богданова. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна