На Донеччині поліція затримала екс-охоронця “народних мерів” Слов’янська

 

Українська поліція затримала бойовика, який брав участь в окупації Слов’янська у 2014 році, зокрема як охоронець самопроголошеного “народного мера”. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції в Донецькій області.

Зазначається, що 30-річний чоловік, будучи безробітним, приєднався до бойовиків “ДНР” у 2014 році. Йому видали автомат, магазини до нього та “довірили” охорону захопленої будівлі СБУ на блокпості поблизу неї.

“Потім він перейшов до охорони міської ради, а далі його ще підвищили. Чоловік став особистим охоронцем “народного мера” [В’ячеслава] Пономарьова. Але на цій “посаді” він пробув недовго – вже незабаром самі ж терористи затримали “народного обранця”, підозрюючи його у крадіжках гуманітарної допомоги”, – зазначили в поліції.

Пізніше, за даними правоохоронців, бойовик став охороняти нового “народного мера” Володимира Павленка.

“У липні 2014 року, коли українська армія звільняла місто, він разом зі своїм “мером” усілякими обхідними дорогами втік до Краматорська. Там зустрівся зі своїми старшими “бойовими товаришами”, передав їм свою зброю та поїхав до Донецька”, – ідеться у звіті.

Після цього, за даними правоохоронців, чоловік переїхав до Маріуполя, де жив в орендованих квартирах і перебивався випадковим заробітком.

Протягом тривалого часу поліцейські ретельно вистежували екс-бойовика, “діяли обережно, аби не злякати, збирали всі можливі докази проти нього та розробляли оперативний план, який успішно реалізували”.

Зловмисник затриманий, йому вже оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 260 (“створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності”) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі.

Читайте також:
В зоні АТО затримали інформатора “ДНР”, який передавав інформацію через соцмережі. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна