МОУ із запізненням підтвердило загибель двох бійців від детонації боєприпаса у стволі

У Міністерстві оборони України лише в суботу, 5 листопада, повідомили, що причиною загибелі двох військових у зоні АТО в ніч на 2 листопада став вибух боєприпасу у стволі.

Як повідомляє прес-служба оборонного відомства, за даним фактом розпочато службове розслідування, яке проводить Військова служба правопорядку у Збройних силах України.

“За попередніми висновками фахівців, причиною трагедії, що призвела до загибелі двох військовослужбовців Збройних сил України, стала детонація боєприпаса у каналі ствола”, – зазначається в повідомленні без конкретизації виду зброї.

“Рішенням начальника Генерального штабу — головнокомандувача ЗСУ створено спеціальну комісію, яка наразі працює на місці події.
Висновки за результатами службового розслідування будуть доведені до громадськості та оприлюднені в ЗМІ”, – інформує прес-служба МОУ.

Як повідомляла “Новинарня“, у ніч із 2 на 3 листопада в зоні АТО загинули двоє військових батальйону ЗСУ “Айдар” – Кочетов Сергій (Кот) і Саюк Микола (Француз).
4 листопада церемонія прощання із загиблими “айдарівцями” відбулася на Майдані Незалежності в Києві.
“Айдарівці” ймовірно загинули внаслідок вибуху міномета українського виробництва “Молот”, заявив у Верховній Раді під час “години уряду” народний депутат Тарас Пастух (фракція “Самопоміч”).

Читайте також:
Причиною загибелі “айдарівців” стала не ворожа міна, а український міномет “Молот”, – депутат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна