Активісти в Черкасах запалили шини і не допустили призначення главою поліції екс-радника Кернеса. ВІДЕО

 

У Черкасах увечері в п’ятницю, 4 листопада, громадські активісти зірвали представлення нового начальника обласного управління Національної поліції Валерія Лютого. Про це повідомляє”Новинарня” з посиланням на “Автомайдан-Черкаси“.

“Зустрічати” нового керівника поліції області під головним управлінням зібралися місцеві активісти та депутати, які виступили проти такого кадрового рішення НПУ.

Біля будівлі ГУ НП мітингувальники підпалили шини на знак протесту і “винесли” йогт під крики “Ганьба!” 

Вони протестують проти призначення Валерія Лютого, нагадуючи, що він свого часу був “головним ДАІшником” Харкова та Харківської області, а в січні 2013 року став радником мера Харкова Геннадія Кернеса. Ця його робота припала на період “російської весни” в Харкові.
У вересні 2015 року, напередодні виборів міського голови Кривого Рогу, на яких у результаті фальсифікацій переміг екс-“регіонал” Вілкул, Лютий очолював УВС у Кривому Розі. “І саме Лютий під час передвиборчої кампанії вдарив помічника народного депутата Єгора Соболєва”, зазначає Автомайдан.

gu-np-cherkasi-lyutiy-valeriy

“І весь цей бєспрєдєл відбувається попри те, що лише вчора тут, під стінами ГУНП в Черкаській області, пройшла попереджувальна акція протесту проти призначення Лютого!” – заявили громадські активісти, зазначивши, що час представлення нового голови ГУ НП приховувався від громадськості.

У зв’язку з цим протестувальниками була оголошена “термінова мобілізація всіх представників патріотичних сил біля приміщення ГУНП в Черкаській області (м. Черкаси, вул. Смілянська, 57)”.

Вимоги громадських активістів: прозорий конкурс на посаду очільника ГУНП в Черкаській області під контролем громадськості, “і це має бути людина «не з системи»”.

“Сам же Лютий може бути начальником хіба що в ДНР!” – зазначили автомайданівці.

Активісти прорвалися через кілька кордонів поліцейських, які вишикувалися перед дверима.

Після початку акції протесту сам Валерій Лютий заявив, що приміщення ГУНП “захоплено”, і оскільки це “режимний об’єкт”, то громадськість його має покинути. Він стверджував, що в п’ятницю його призначення не відбудеться.
В цей час громадські активісти

Активісти наполягали на тому, аби він написав заяву про звільнення.

“Начальство разом з Лютим закрилися в приміщенні бухгалтерії, яке посилено охороняється. Лише через годину Валерій Лютий вийшов до громадськості й спробував переконати активістів, що ніякого призначення на цей час не планувалося. До того ж зазначив, що обурення мітингарів це ні що інше як “незаконне захоплення адмінбудівлі”.
Мітингувальники вигуками “Ганьба!” змусили Валерія Лютого покинути приміщення управління поліції. Активісти теж розійшлися, наголосивши, що й надалі не допустять представлення одіозного Валерія Лютого на посаду головного поліцейського Черкащини”, – зазначено на ФБ-сторінці “Автомайдану-Черкаси”.

Валерій Лютий під час невдалого представлення. Фото: http://procherk.info

Валерій Лютий під час невдалого представлення.
Фото: http://procherk.info

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе пообіцяла відреагувати на ситуацію з призначенням керівника ГУ НП в Черкаській області, взявши до уваги думку громадськості.

“Ми будемо радитися з усіма, в тому числі і з громадськістю. І приймемо рішення”, – сказала Деканоїдзе в коментарі ZN.UA.

На уточнююче запитання про позицію міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Деканоїдзе відповіла, що консультації з ним також будуть проведені.

Читайте також:
Аваков всупереч закону усунув Деканоїдзе від реального керування Нацполіцією, – адвокат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна