Харківського сепаратиста Логвинова повернули в СІЗО ще на два місяці

 

Київський районний суд Харкова ухвалив рішення обрати сепаратистові Єгору Логвинову запобіжний захід – арешт на два місяці без права внесення застави. Таке рішення суд ухвалив сьогодні, 3 листопада, повідомляє “Новинарня” з посиланням на NewsRoom.

Як відомо, 31 жовтня Логвинов – один з ідеологів “російської весни” 2014 року в Харкові – вийшов із колонії №43 під заставу в 206 тисяч гривень, а вже через кілька годин його затримали українські прикордонники на кордоні з Росією.

Сам утікач заявляє, що його туди вивезли під загрозою смерті, після чого просто передали в руки прикордонників. Такої ж думки дотримується й мати сепаратиста.

“Це було бездарно виконане викрадення. Співробітники колонії перебувають в абсолютній залежності від нацистів”, – сказала Ольга Логвинова на суді.

Після затримання Дергачівський райсуд на три дні заарештував Логвинова за спробу незаконного перетину кордону.

47-річному Логвинову інкримінують організацію масових заворушень і спробу насильницької зміни конституційного ладу, захоплення державної влади (стаття 109 ККУ, не передбачає можливість вийти на свободу під заставу). Чоловік свою провину не визнає.

Як повідомляла “Новинарня“, 8 квітня 2014 року спецпідрозділи міліції, зокрема “Ягуар”, звільнили будівлю Харківської ОДА, захоплену 6 квітня сепаратистами. На місці затримано більше 60 осіб, включаючи лідерів “російської весни” в Харкові, серед них – Єгор Логвинов.

Він пробув у Харківському СІЗО більше двох років.

12 жовтня 2016 року Київський райсуд Харкова змінив запобіжний захід Єгору Логвинову та ще одному сепаратисту, Спартаку Головачову – теж арешт, але з можливістю внесення застави для кожного в 206,7 тис. грн.

13 жовтня Головачов вийшов під внесену за нього заставу. 31 жовтня близько 17:00 під заставу вийшов і Єгор Логвинов, а вже о 21:00 його затримали прикордонники і співробітники СБУ на кордоні. При собі він мав лише довідку про звільнення, опору при затриманні не чинив.

Читайте також:
Сепаратисти, які в 2014 році проголосили в Харківській ОДА “ХНР”, отримали перші вироки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна