В Одесі закривається центр обслуговування громадян. Саакашвілі звинувачує Порошенка та Авакова

 

В Одесі закривають центр обслуговування громадян. Про це на брифінгу у середу, 2 листопада, оголосив голова Одеської ОДА Мехаїла Саакашвілі.

Так, за словами голови облдержадміністрації, президент Петро Порошенко підписав закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності”, який може призвести до закриття центру.

“Подальше продовження роботи Центру обслуговування громадян в Одесі, в умовах дії цього закону, стає неможливим. Цей закон просто перекриває законні джерела доходів таких центрів і повертає все до старих корумпованих чиновників сфери адмінпослуг”, – зазначив Саакашвілі.

Зазначимо, що цей центр відкрили у жовтні 2015 року в Одесі за сприяння Порошенка.
Установа створювалася як новий підрозділ вже існуючого в місті Центру надання адміністративних послуг, однак із ширшими повноваженнями. При цьому вже в перший місяць роботи новий ЦОГ зіткнувся з проблемами взаємодії із органами місцевої влади, з нестачею кадрів тощо.

Зі слів Саакашвілі, найкращий в Україні Центр обслуговування громадян припиняє роботу “через корупційні законодавчі нововведення”.

Крім того, голова ОДА звинуватив міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, мерію та інших чиновників, які не дають працювати центру, змушуючи вдаватися до корупційних схем, що застосовуються на всіх рівнях влади.

Так, Михеїл Саакашвілі зазначив, що в сервісному центрі хотіли видавати вид на проживання, паспорти, водійські права, проте влада намагалася загнати працівників у корупційну схему, за якою працюють всі ланки влади, та брати хабарі за видачу документів.

Він звинуватив Авакова в тому, що одна пляшка вина з його е-декларації коштує більше, ніж зарплата поліцейського, та назвав керівництво МВС “баригами”.

Саакашвілі звернувся до президента із закликом не залишати без роботи всіх молодих людей, які працюють у ЦОГ, та не вбивати одну з небагатьох порівняно успішних реформ в Україні.

“Якщо президент хоче мене звільняти – хай звільняє!” – заявив голова ОДА.

Читайте також:
Нефьодов: Запускаємо портал електронних адмінпослуг. Це велика перемога!

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.