“Батьківщина” звинувачує Кабмін у підвищенні зарплат президенту і членам уряду заднім числом

 

“Батьківщина” готує заяву до НАБУ за фактом підвищення Кабміном своїх зарплат заднім числом. Про це під час спілкування з журналістами в кулуарах Ради, яке транслював телеканал “112 Україна“, заявила лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко.

“Я зараз звертаюся до Гройсмана. Негайно зніміть цю таємну постанову номер 493, де ви собі, президенту і членам уряду у 2 і 2,5 рази підвищили щомісячні випалати. Враховуючи, що ви постановою нарахували заднім числом з 1 травня зарплату, всім чиновникам і президенту, всім повернути назад у бюджет ці незаконно виплачені гроші. Якщо Гройсман не зробить цього, ми будемо звертатися до парламенту, щоб змусити його це зробити. Ми сьогодні готуємо заяву про злочин в НАБУ і ГПУ, щоб вони порушили кримінальну справу, що Гройсман і уряд підвищили собі виплати і зарплату заднім числом”, – заявила Тимошенко.

На думку Тимошенко, прем’єр-міністр і президент, судячи з поданої ними декларації, взагалі можуть відмовитися від нарахування їм зарплати.

“Я вважаю, що президент взагалі повинен був відмовитися від зарплати. У нього є все для життя. Так само Гройсман, що задекларував мільйони доларів, він може відмовитися. Я вважаю, що ми повинні вимагати від Гройсмана скасування постанови”, – заявила Тимошенко.

За словами Юлії Тимошенко, Кабінет міністрів України ще в липні 2016 року підвищив собі та президенту зарплати і постановив виплатити їх заднім числом з 1 травня.

Політик зазначила, що “вони (члени уряду, – ред.) сьогодні з усіма надбавками і націнками до 100 тис. грн на місяць отримують”.

Читайте також:
Рада скасувала підвищення зарплат нардепам

Уряд проти підвищення зарплат депутатам. “Хай краще людям доплатять”, – Гройсман

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна